Γιατί να επιλέξετε ένα έπιπλο από ξύλο μάνγκο

Γιατί να επιλέξετε ένα έπιπλο από ξύλο μάνγκο

Το δέντρο μάνγκο, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ινδική ήπειρο και γενικά σε όλη την τροπική περιοχή με ζεστό και εύκρατο κλίμα, είναι γνωστό και εκτιμάται για τους γλυκούς και ζουμερούς καρπούς του αλλά εδώ και πολύ καιρό και για το δυνατό, ανθεκτικό ξύλο και το εύπλαστο. Ένα από τα χαρακτηριστικά του που το καθιστά ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο ξύλο σήμερα είναι η βιωσιμότητα του καθώς συλλέγεται μόνο στο τέλος του κύκλου παραγωγής του φυτού.

Το Mangifera Indica είναι ένα αειθαλές δέντρο που μπορεί να φτάσει τα 20/25 μέτρα σε ύψος μέσα σε λίγα χρόνια. Αυτή ακριβώς η ταχεία ανάπτυξη είναι που έχει κάνει τη χρήση συμπαγούς ξύλου μάνγκο μια οικολογικά βιώσιμη επιλογή. Μάλιστα, το φυτό ωριμάζει σε περίπου 10 χρόνια, όταν αρχίζει να αναπτύσσεται το ξυλώδες μέρος, καθιστώντας την ανθοφορία όλο και πιο αμελητέα, με συνέπεια τη μείωση της παραγωγής καρπού. Αυτή, μέσα στις φυτείες, είναι η στιγμή για την αντικατάσταση των παλιών δέντρων με νεαρά και παραγωγικά δέντρα; ενώ παλαιότερα έκοβαν και έκαιγαν τα παλαιότερα δέντρα, σήμερα που έχουν ανακαλυφθεί οι εξαιρετικές του ιδιότητες χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο.
Το ξύλο μάνγκο χαρακτηρίζεται από πυκνούς κόκκους, είναι πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό στο χρόνο καθώς και εύπλαστο και ως εκ τούτου τέλειο για χρήση σε έπιπλα και γενικά εσωτερική διακόσμηση. Η απίστευτη ελαστικότητά του ευνοεί τη χρήση του σε όλες τις πιο περίτεχνες διαδικασίες.

Το ξύλο μάνγκο φοβάται την άμεση έκθεση στις ακτίνες του ήλιου και γενικότερα τα ξηρά κλίματα. για βέλτιστη διατήρηση των επίπλων και των αξεσουάρ που κατασκευάζονται με αυτό το είδος ξύλου, συνιστούμε την επεξεργασία με συγκεκριμένα έλαια ή κεριά τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να αποφευχθεί η φυσική διαδικασία αφυδάτωσης.

Η OlaGiaToEpiplo πουλάει έπιπλα εδώ και πολλά χρόνια με αυτή την υπέροχη ουσία με χίλιες ποιότητες και πολλαπλές δυνατότητες χρήσης: τραπέζια σαλονιού από μασίφ ξύλο μάνγκο, μοντέρνα μπουφέ από μασίφ ξύλο μάνγκο και ακόμη και ξύλινες βιβλιοθήκες που χαρακτηρίζονται από ένα φυσικό χρώμα που δίνει σε κάθε το στοιχείο έχει μια σύγχρονη εμφάνιση. Μια ειδική επεξεργασία κάνει το χρώμα του ξύλου ομοιογενές και αποτρέπει την υπερβολική αντίθεση των υπερβολικά σκούρων κόκκων. Η υφή είναι λεία, μεταξένια και ιδιαίτερα ευχάριστη στην αφή.

Μοντέρνες κονσόλες εισόδου, γραφεία από μασίφ ξύλο μάνγκο όπου το χρώμα του ξύλου, πάντα φυσικό, μπορεί να κυμαίνεται από μελί ξανθό έως πιο σκούρο καφέ. επίσης σε αυτή την περίπτωση σημειώνουμε την υπέροχη ομοιογένεια του χρώματος καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να ξεχωρίζουν ή να κάνουν αντίθεση. Η υφή που αποκτάται με το πριόνι είναι υλική, ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής αυτών των στοιχείων επίπλωσης με έντονο και σύγχρονο χαρακτήρα.
Μπουφές από μασίφ μάνγκο και ντουλάπες από μασίφ ξύλο μάνγκο με επιβλητικές πόρτες φιλοτεχνημένες και σμιλεμένες από έμπειρους τεχνίτες. Είναι ακριβώς η χαρακτηριστική ελαστικότητα του ξύλου μάνγκο που καθιστά δυνατή την τόσο περίπλοκη και λεπτή κατασκευή και μας επιτρέπει να φέρουμε αληθινά αριστουργήματα στα σπίτια σας.

Κλασικοί καθρέφτες από μασίφ ξύλο μάνγκο επιδέξια και λεπτώς κατασκευασμένοι και γλυπτικοί ξεκινώντας από μια ενιαία ξύλινη σανίδα. Πραγματικά αριστουργήματα χειροτεχνικής τέχνης διαθέσιμα σε πολλά φινιρίσματα και διάφορα χρώματα: φυσικά φινιρίσματα που ενισχύουν το ξύλο με τους κόκκους του και τα χαρακτηριστικά ενός φυσικού και ζωντανού στοιχείου ή παλαιωμένα φινιρίσματα και υφές ικανές να παραπέμπουν στην ατμόσφαιρα των αρχαίων σπιτιών.
Back to blog